Den mladých a veteránů 2013

10.03.2013 13:34

V sobotu 2. 3. jsme se sešli na každoroční členské schůzy Klubu chovatelů chrtů anglických dostihových plemen. Pan Lerche, ač ze zdravotních důvodů nepřítomen, jako obvykle objednal přímo ukázkové počasí. Na  schůzi panovala dobrá nálada korunovaná významným výročím pí. Markéty Kalouskové, která oslavila 30. výročí své chovatelské činnosti a své ch.s. Z Hedvábí. 

Odpoledne se pokračovalo tradičním Dnem mladých a veteránů. Ch.s. Inventum měla a této soutěži silné zastoupení 3 zástupci vrhu "D" Inventum. Za psy soutěžil Dexter a fenky Donatella a Dimanod Eyes. Za starší generaci se do výstavního klání pustil Benino Max Inventum. 

Dopadli jsme výborně. Dexter vyhrál svou kategorii, Sestry Diamond Eyes (1.) a Donatella (2.) se podělily první místa. B. Max vyhrál Nejlepší veterán - pes. V ostatních soutěží zabodovali Dexter s Diamond Eyes a vyhráli nejlepší pár a B. Max byl oceněn za nejkrásnější srst mezi veterány. Výsledky nás všechny potěšily i malé ceny pro účastníky. U psů nejvíce zabodovaly pravé koňské buřtíky (bez příměsi hovězího).