Pár slov ve zkratce

27.12.2012 12:18

Začátkem června jsme se zúčatnili naší klubové výstavy tradičně pořádané na Konopišti. Bohužel renovovaná rozhodčí nesdílela názor na krásu našich svěřenců a vyprovodila nás s né úplně očekávanými výsledky. Na druhou stranu to byl krásný den, který jsme strávili společně.

 

16.6.2012, Ivanka pri Nitre

Velká cena Slovenska, CACT

Dynamique se nominoval do finále A Classic 287 m druhým místem v rozběhu. Ve finálovém běhu se umístil na 4. místě za Jenkou van Arkadi, Chesrtem Bohemia Snap Dog a Dévaj Virtuozem. Do finále A Classic fen se probojovaly Catwalk a Camouflage Inventum. Catwalk nakonec slavila vítězství a Camouflage si doběhla pro bronz.

 

 

14.7.2012, Ivanka pri Nitre

Cena obce Ivanka pri Nitre

Na tyto dostihy jsme se těšili. V pátek večer k nám dorazila Eliška společně s Dexterm. Ráno bylo protivné počasí, na dálnici pršelo. Nic moc, ale zpříjemňovaly jsme si cestu "krafáním", tak intenzivně, že jsem zapoměla v Bratislavě odbočit na Trnavu a jela jsem automaticky do Ráby. Díky tomu jsme nabraly slušné zpoždění, které jsme horko těžko doháněly neustálým porušováním maximální povolené rychlosti. Nakonec jsme to stihly a polícia nás nikde nenačapala. Dynamique šel z auta hned na start. V rozběhu došel druhý, což znamenalo finále A. Moc jsem si oddychla. Do odpoledního finále jsme šli aspoň trošku odpočatí. Dynamique doběhl za Jenkou van Arkadi na druhém místě. Acheron Shadowless (Dynamique x Betty Black Arrows) se umístil na pátém místě. Dragonfly (sestra Dynamiqua) doběhla ve finále A na čtvrtém místě.

 

 

přelom prázdnin, Německo

Uprostřed prázdnin jsme vyrazily společně s Katkou, Camouflage a Dragonfly dvakrát do Německa. Jednou to byly dostihy poblíž Frankfurtu a podruhé Hamburk. Né, že bychom tam udělali velkou díru do světa, ale obojí to byly krásné zážitky. Bohužel bez té třešničky na závěr. No, nevadí.

 

8.9.2012, Kolín

Mistrovství Čech 2012

Celý srpen jsme poctivě trénovali a tak jsme chtěli zúročit naši snahu na Mistrovství Čech. Dynamique se dostal přes opravný běh do finále A psů. Po skvělém startu to vypadalo, že skončí na bednách. Tři čtvrtiny dráhy se držel na špičce. Náhle se propadl až na samý konec startovního pole a doběhl na šestém místě. Zavinil to výron a roztržený prst na přední tlapce. Smůla. Ve fenách se umístila Dragonfly du Pack de la Jet na třetím a Camouflage Inventum na šestém místě.

 

 

 6.10.2012, Mladá Boleslav

Mistrovství ADP 2012 + Velká cena Whippetů

Na tomto dostihu jsem se jako každoročně podílela i jako sponzor a člen organizačního teamu. Startovní pole bylo opravdu našlapané. Ze Slovenska přijeli i Dynamiquovi synové Anniel a Acheron Shadowless. Po prvních rozbězích mi bylo jasné, že Dynamique již do bojů o finále nezasáhne. Otevřela se mu na tlapce rána z Kolína, takže musel odstoupit. Do finále se probojovali oba jeho slovenští potomci. Po nádherném dostihu zvítězil Anniel Shadowless před Garpen GG, Chestrem BSD, Jaliscem BSD, Kingem Vlapan a svým bratrem Acheronem. Fenky vyhrála Catwalk Inventum. Camouflage byla třetí.

 

 

Sezóna ještě sice nekončí, ale pro nás je to letos konec. Jdeme léčit tu zatracenou nohu.